Concerten 16/17 oktober 2021

Concordia Obbicht laat weer van zich horen met concerten op 16 en 17 oktober as !

Na een hele tijd zonder optredens vanwege de covid-pandemie organiseert Concordia Obbicht in het weekend van 16-17 oktober aanstaande weer haar eerste concerten . Zo zal het harmonieorkest van Concordia Obbicht o.l.v. Alex Schillings op zaterdagavond 16 oktober aanstaande een concert verzorgen in de Willibrorduskerk in Obbicht. Tijdens dit concert zal Noah Colaris optreden als solist op euphonium. Onder begeleiding van het harmonieorkest speelt hij de ‘Rhapsody for Euphonium and Concert Band’ van de Amerikaanse componist James Curnow. Met dit optreden, dat onderdeel is van zijn D-examen, hoopt Noah binnenkort zijn muziekopleiding bij Myouthic succesvol af te sluiten. Verder staan op het programma van het harmonieorkest de pasodoble ‘Orgullo Santiaguista’ van Ignacio Sanchez Navarro, ‘Armenian Dances part 1’ van Alfred Reed, een medley uit de musical ‘The Lion King’ in een heel bijzonder arrangement van Kazuhiro Morita en een verrassende toegift. Het concert start om 19.30 uur en is vrij toegankelijk. Wel dient men zich vooraf aan te melden via de website www.concordiaobbicht.nl en zal bij het binnenkomen van de kerk uw coronapas worden gecontroleerd. Na afloop van het concert is er nog een gezellige nazit in de harmoniezaal waar eveneens uw coronapas zal worden gecontroleerd.

Zondag 17 oktober aanstaande  zullen het slagwerkensemble van Concordia Obbicht en het slagwerkensemble van Fanfare St. Gertrudis St. Geertruid, beiden o.l.v. Etienne Houben, een concert verzorgen in de harmoniezaal in Obbicht onder de welluidende titel 'Open Up the Rhythm!'  Het gastorkest uit St. Geertruid is in voorbereiding voor het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap (ONSK) op 27 november a.s. in Elspeet. Zij zullen uiteraard het verplicht werk voor het ONSK, ‘Treespeak’ van Chad Heiny, uitvoeren en het slotdeel uit de ‘Brònk’ van Gian Prince. De gasten uit St. Geertruid sluiten hun optreden af met de nieuwe compositie ‘Open Up’ van Etienne Houben. Die laatste verwijst naar de wederopstanding van de muzieksector en de vreugde in het samen musiceren na Corona.

Het slagwerkensemble van Concordia Obbicht is, net als het harmonieorkest, inmiddels gestart met de voorbereidingen voor deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) 2022 in Kerkrade. Hun programma voor dit concert bestaat uit ‘Stranger Music’ gebaseerd op de muziek uit de razend populaire Netflix serie. Etienne Houben maakte voor het jeugd slagwerkensemble van Concordia Obbicht een spannend arrangement. Verder staat op het programma een gedeelte uit ‘Into the Abyss’ van Kevin Houben, ‘Dreamers of Dreams’ van Nathan Daughtrey en ‘Hyperventilate’ van de Britse progressieve rockgroep Frost in een arrangement van Stephen Neane. Het concert start om 14.30 uur en is eveneens vrij toegankelijk. Ook voor dit concert dient men zich vooraf aan te melden via www.concordiaobbicht .nl en zal bij het binnenkomen van de harmoniezaal uw coronapas worden gecontroleerd en ook hier is er na afloop gelegenheid voor een gezellige nazit.