Eerste openbare schoolconcert

Aanstaande maandag 12 juni vinden de eerste openbare schoolconcerten plaats van Muziekcollectief De Kingbeek samen met de kinderen van basisschool De Kingbeek uit Obbicht en Grevenbicht. Dit unieke samenwerkingsverband komt uit de koker van Kingbeek-directrice Resy van Leeuwen. 

Op haar aanvraag werd een zogenaamde "Door"-subsidie verleend: een provinciaal initiatief om muziek weer op de kaart te krijgen van de basisscholen in Limburg. Vervolgens zijn de drie plaatselijke harmonieën benaderd en uitgenodigd om zich te verenigen en samen het muziekonderwijs weer een impuls te geven. Dit heeft geresulteerd in het Muziekcollectief De Kingbeek. Van de subsidie werden onder andere instrumenten aangeschaft, evenals bladmuziek en muzieklessenaars. Tijdens de concerten zullen ook zelfgemaakte instrumenten worden gebruikt.

Onder leiding van voorzitter Jo Savelkoul zijn Rosie Hubens, Kim Breuls en Gabriele Fliescher van het collectief en Roel Nijsten, samen met enkele docenten van de basisschool, met de kinderen aan de slag gegaan. Met als eerste hoogtepunt: interne kerstconcerten in 2016 in de schoollocaties Obbicht en Grevenbicht. Voor de komende concerten zijn niet alleen ouders en grootouders welkom, maar iedereen die muziek een warm hart toedraagt.

Het concert in Obbicht vindt plaats om 10:45 uur in de harmoniezaal van Concordia. In Grevenbicht wordt opgetreden vanaf 13:00 uur in de harmoniezaal van Aurora. Aan dit concert zal tevens het schoolkoor “de Zèngende Sjnaake” deelnemen. De entree voor beide concerten is gratis.

 

Tekst: Tim Faassen (1SittardGeleen)