Jeugdig talent!

Op zondag 18 maart organiseerde de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) de Limburgse Finale voor slagwerksolisten en -ensembles in het nieuwe gemeenschapshuis Bie Oss in Schimmert. Van Concordia hadden zich maar liefst zes slagwerkers, via het eerder gehouden regionale solistenconcours in Melick, geplaatst voor deze Limburgse finale. Rico Steffani eiste in de derde divisie op het onderdeel multipercussion met 92 punten de Limburgse titel op. Ook de andere solisten van Concordia scoorden uitstekend. In de jeugddivisie behaalde Lynn Croes 85 punten, Niek Nafzger 84 punten, Quin Colaris 84 punten en Milan Gielen 88,5 punten. Milan werd met zijn score uiteindelijk derde in de jeugddivisie. In de derde divisie behaalde Sven Heffels 84 punten.

Op zondag 25 maart namen twaalf solisten van Concordia deel aan het Huub Urlings Solistenconcours in Buchten. In de vijfde divisie was het Joris Van Sloun die op kleine trom de aftrap deed voor Concordia. Met 88 punten pakte hij de eerste plaats in de vijfde divisie. In de vierde divisie behaalde Noah Colaris 83 punten, Julia Van Sloun 83 punten, Kira Gielen 85 punten , Esmee Sijstermans 84 punten en Aniek Hendrix 84 punten. In de derde divisie behaalde Lotte Hendrix 84 punten, Kes Hoenen 82 punten en Remco Riesthuis 85 punten. Remco werd met zijn score derde in derde divisie. In de tweede divisie behaalde Renske Kijk in de Vegte 81 punten. In de eerste divisie behaalde Sven van de Bult 81 punten en “last but not least” behaalde Max Hubens maar liefst 92 punten. Max werd daarmee derde in de eerste divisie. In het verenigingsklassement eindigde Concordia gelijk met de solisten van Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek. Echter, op grond van de scores voor het onderdeel zuiverheid ging de verenigingsbeker naar Maasbracht-Beek.

Het jeugdslagwerkensemble van Concordia, onder leiding van Etienne Houben, zal de komende weken de laatste puntjes op de i zetten voor de deelname aan de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) op zaterdag 21 april in het Schaffelaartheater in Barneveld. Met nog zeven andere ensembles zullen zij de strijd aangaan in de basisklasse “gestemd slagwerk”. Alle deelnemers in deze klasse spelen een speciaal voor het ONSK gecomponeerd muziekwerk van Neil van der Drift met de titel “The Legend of Mount Bromo”. Meer informatie over het ONSK en een toelichting op het te spelen muziekwerk kunt u vinden op http://www.onsk.nl/. Ter voorbereiding op deelname aan het ONSK zal het jeugdslagwerkensemble deelnemen aan het jeugdslagwerkfestival in Melick op zaterdag 14 april vanaf 18.30 uur in het Aad Raodhoes. De generale repetitie voor deelname aan het ONSK zal plaatsvinden op vrijdag 20 april om 19.00 uur in de harmoniezaal in Obbicht.