Jeugdslagwerkensemble debuteert op concours!

Het Jeugdslagwerkensemble van Concordia Obbicht zal aankomend weekend voor de eerste keer deelnemen aan het ‘traditionele’ concertconcours, gehouden in het Munttheater te Weert. Het jonge getalenteerde ensemble zal de concertconcoursen om 10.00u openen met de spectaculaire uitvoering van hun totaalprogramma genaamd: ‘feit of fictie’.

Jonge debuterende talenten

Uniek in haar soort is dit Jeugdslagwerkensemble, met hun gemiddelde leeftijd van nog geen 15 jaar oud, in vele opzichten. De groep jonge enthousiaste slagwerkers heeft zich als collectief gecommitteerd aan dit adembenemende totaalconcept, dat als een aaneenschakeling van diverse composities zal worden uitgevoerd. Hoe bijzonder is het dan ook dat deze jonge talenten, allemaal eigenhandig opgeleid door dirigent Etienne Houben, voor het eerst zullen deelnemen aan de podiumconcoursen voor Slagwerkensembles?!

‘Feit of fictie’

Het muzikale programma dat ten gehore zal worden gebracht is samen te vatten onder de noemer: ‘feit of fictie’, waarbij niet alleen de meeslepende muzikale klanken u mee zullen voeren in dit geheimzinnige verhaal. De muzikale uitvoering zal namelijk worden versterkt middels beeld en spraak, waardoor de toehoorder letterlijk onderdeel zal zijn van dit fantastische totaalconcept. Tijdens feit of fictie zullen de volgende werken aan bod komen: Gotham 1940, Stranger Music, Interstellar en ‘de Auvelmenkes’.

Samen genieten

Om aandachtig toeschouwer te zijn van dit muzikale spektakel nodigen wij u van harte uit op zondag 19 november om 10.00u in het Munttheater te Weert. Mocht u zo lang niet kunnen wachten bent u eveneens van harte uitgenodigd voor de generale repetitie op donderdag 16 november (aanvang 19.30u) in onze eigen Harmoniezaal (Koestraat 8, Obbicht).

Concordia Obbicht

Concordia uit het in de westelijke mijnstreek gelegen maasdorp Obbicht is een bloeiende vereniging, bestaande uit ruim 150 leden verdeelt over vier geledingen; Harmonie Orkest, Jeugdorkest, Slagwerkensemble en Jeugdslagwerkensemble. De vereniging, dewelke volgend jaar exact 130 jaar bestaat is een graag geziene gast bij zowel straatoptredens als concerten zowel binnen de provinciegrenzen als daarbuiten. Een rijke historie aan fraaie hoogtepunten gingen dan ook vooraf aan deze eerste officiële concoursdeelname van het Jeugdslagwerkensemble.