Just Full Copper

‘JUST FULL COPPER’, EUROPEAN BRASS SEPTET EN CAECILIA GUTTECOVEN

Het Grensmaasvallei Cultuur Festival wil natuurlijk vooral een podium zijn om de blaasmuziek in al z’n facetten zo breed mogelijk voor het voetlicht te brengen. Met de komst van het European Brass Septet, een koperensemble in de Finse brassbandstijl, heeft de organisatie een bijzondere deelnemer aan de programmering weten toe te voegen. De 7 muzikanten van dit gezelschap zijn allen jonge professionals afkomstig uit diverse Europese landen, van Finland tot Spanje. Onder leiding van Theo Wolters zullen zij een zeer spraakmakend programma uitvoeren waarbij u kunt genieten van warm maar ook scherp koper.

Na de pauze zal Fanfare St. Caecilia Guttecoven o.l.v. Richard Dols het podium betreden. Voor hun is het optreden op het Grensmaasvallei Cultuur Festival hun laatste optreden in de voorbereiding op deelname aan het WMC 2022 in de eerste divisie fanfare op zaterdag 23 juli as in de Rodahal in Kerkrade. Een generale dus ! Heel bijzonder in het programma van de Guttecovense fanfare is de uitvoering van ‘Of Distant Memories’ van Edward Gregson. Euphoniumsolist Sander Salden arrangeerde dit oorspronkelijk voor brassband geschreven werk speciaal voor de deelname van de Guttecovense fanfare aan het WMC 2022.

Het concert ‘Just full Copper’ vindt plaats op donderdag 21 juli as vanaf 19.30 uur. Kaarten kunnen verkregen worden via www.grensmaasvalleicultuurfestival.nl en kosten € 10,-- pp exclusief administratiekosten.