Maasgouwtoernooi 2019 Roosteren

Maasgouwtoernooi zeer succesvol voor Concordia Obbicht

Tijdens het recente Maasgouwtoernooi in Roosteren hebben zowel het harmonieorkest onder leiding van Alex Schillings alsook het slagwerkensemble onder leiding van Etienne Houben beide een zeer fraai concertoptreden verzorgd. In een fantastische, tot concertzaal omgebouwde Alberthal mocht het harmonieorkest van Concordia op zaterdag als eerste deelnemer op het podium plaatsnemen. Het klassiek symfonisch repertoire met werken van Mozart, Mascagni en Pizzini  werd op een buitengewoon expressieve wijze uitgevoerd en viel uitermate goed in de smaak bij zowel het publiek alsook de jury. Laatste beoordeelde het optreden van het harmonieorkest van Concordia met het predicaat “zeer goed”. Op zondagmorgen was het de beurt aan de slagwerkers van Concordia. Zij brachten een primeur in de historie van het Maasgouwtoernooi door het eerste werk, “Marumba” van Stephen Neane, te laten uitvoeren door het jeugdslagwerkensemble. Het optreden van het slagwerkensemble werd gecompleteerd met de uitvoeringen van “Evolve” van Etienne Houben en de legendarische “Metropolis Overture” van Dream Theater. Het totale optreden van de slagwerkers van Concordia maakte veel indruk op het publiek alsook de jury hetgeen uiteindelijk leidde tot het predicaat “zeer goed”.

De komende twee weken zal Concordia zich gaan voorbereiden op de Taptoe Born op zaterdag 29 juni a.s. in Grevenbicht. Ook voor de Taptoe Born van dit jaar is er een spectaculair programma samengesteld waarin Concordia zal laten zien en horen dat ze al 125 jaar zeer voortvarend timmeren aan de muzikale weg.

Na de taptoe wordt er toegewerkt naar de afsluiting van dit seizoen met het kasteelconcert van de jeugdharmonie en het jeugdslagwerkensemble op zondag 7 juli a.s. vanaf 14.00 uur op de binnenplaats van Kasteel Obbicht. Na de vakantie wordt de muzikale draad snel weer opgepakt om gestalte te geven aan een aantal zeer spraakmakende activiteiten onder het mom van “Belaef Blaosmeziek” en de 125e verjaardag van Concordia. Meer info daarover kunt u nu al lezen op de website www.concordiaobbicht.nl .