Maasgouwtoernooi; drie keer zeer goed!

Unicum voor Concordia Obbicht in jubileum jaar!

Afgelopen weekend namen voor het eerst in de historie maar liefst drie Concordia ensembles deel aan het Maasgouwtoernooi te Nieuwstadt. Alle drie de muzikale uitvoeringen werden door de jury met het predicaat ‘Zeer Goed’ beoordeeld, hetgeen ruimschoots werd bevestigd met de lofwaardige scores die deze unieke dag, in het jaar dat de vereniging haar 130-jarig jubileum viert, voorzag van een gouden randje.

Op zondag 26 mei namen respectievelijk het jeugdslagwerkensemble (3e divisie) en het slagwerkensemble(1e divisie) deel, beiden onder leiding van Etienne Houben. Het harmonieorkest, eveneens uitkomend in de 1e divisie, sloot zondagavond het Maasgouw toernooi af onder leiding van Alex Schillings. Met veel trots kijkt Concordia terug op alle drie de deelnames, waarbij met name de grote hoeveelheid jeugdig talent als een fantastische opmaat gezien kan worden richting de toekomst.

Maasgouwtoernooi

Het Maasgouwtoernooi is een jarenlange traditie in onze regio die een stevige plek inneemt in onze jaarlijkse Concordia agenda. Een traditie die wij belangrijk vinden om in stand te houden, dit jaar georganiseerd door muziekvereniging Les Amis Reunis uit Nieuwstadt. Het Maasgouwtoernooi biedt een podium waarin Concordia zich aan het publiek kan presenteren, waar de vakkundige jury kan beoordelen, maar vooral een podium waar jonge muzikanten kunnen debuteren en ervaring kunnen opdoen.

Maasgouwtoernooi 2024 voegen we weer met trots toe aan ons geschiedenisboek ‘Toon van Verbinding’. Met mooie muziek, trotste muzikanten en familieleden, debutanten en routiniers, hartverwarmend applaus en gezellige afterparty’s.