Meer dan uitstekend Maasgouwtoernooi

Zowel het harmonieorkest alsook het slagwerkensemble van Concordia Obbicht hebben tijdens het afgelopen Maasgouwtoernooi in het MFC in Berg a/d Maas een uitstekend concertoptreden gegeven. Beide optredens werden door de jury beloond met het predicaat “zeer goed”. Vooral voor het slagwerkensemble, dat zich voorbereid op het podiumconcours van de LBT later dit jaar, een teken dat men op de goede weg zit. Heel bijzonder in het concert van het harmonieorkest was het optreden van Max Hubens als solist op bastrombone. In een wervelende en zeer muzikale vertolking van het “Concerto for Basstrombone and Windband” van Derek Bourgeois liet Max de hele zaal, inclusief het eigen harmonieorkest, genieten van zijn fabuleuze trombonespel. Zijn optreden werd dan ook beloond met een ovationeel applaus. Als onderdeel van het D-examen werd het optreden van Max door de examencommissie van muziekschool Artamuse beoordeeld met het cijfer 9,5!

De komende weken zal Concordia zich gaan voorbereiden op de Taptoe Born op zaterdag 23 juni in Holtum. Ook voor de Taptoe Born van dit jaar is er een spectaculair programma samengesteld waarin een prominente rol is weggelegd voor de vele jeugdleden van Concordia Obbicht.

De jeugdharmonie van Concordia is momenteel in volle voorbereiding voor “Maestro Obbeeg” op zaterdag 30 juni vanaf 19.00 uur in de Willibrorduskerk in Obbicht. Ook dat belooft een geweldige muzikale happening te gaan worden. De zes maestro’s die gaan strijden voor de titel “Maestro Obbeeg 2018” zullen de komende weken via ludieke filmpjes op Facebook worden voorgesteld. Kaarten voor “Maestro Obbeeg” kosten € 2,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de jeugdleden Renske Kijk in de Vegte, Langs de beek 13 en Maartje Hendrix, Kempenweg 33. Na afloop van het Maestroconcert krijgt u tegen inlevering van de entreekaart een consumptie in de harmoniezaal.