Muziekproject groep 1 t/m 4

Als onderdeel van het Muziekcollectief De Kingbeek zal Concordia Obbicht komende weken een muziekproject in groep 1 t/m 4 van locatie Obbicht organiseren. Dit concert is het tweede van drie buitenschoolse concerten in schooljaar 2017-2018 door kinderen van BS de Kingbeek in samenwerking met het muziekcollectief. In Muziekcollectief De Kingbeek zijn de drie harmonieorkesten van Obbicht en Grevenbicht verenigd, om het muziekonderwijs op de gelijknamige basisschool een impuls te geven. Zij organiseren in schooljaar 2017-2018 elk afzonderlijk een concert, dat onder schooltijd wordt voorbereid met de groepen 1 t/m 4 en vervolgens tijdens een concert buiten school wordt uitgevoerd. Deelname aan het concert gebeurt op vrijwillige basis. De drie concerten zijn onderdeel van het driejarig programma “Meer muziek in de Klas” dat sinds 25 augustus loopt op de basisschool.

De kinderen van groep 1/2 gaan muziekinstrumenten knutselen samen met enkele leden van onze vereniging. Deze instrumenten worden daarna gebruikt voor het oefenen van het lied "deck the halls". Ze zullen dit lied samen met het slagwerkensemble van Concordia op het Kerstconcert gaan uitvoeren. Daarvoor zal er op maandagavond 11 december om 19.15 uur (tot uiterlijk 19.45 uur) een korte generale repetitie zijn in de harmoniezaal met het slagwerkensemble. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij Harmonie Concordia.

De kinderen van groep 3/4 zullen een “pBone-project” gaan doen, onder leiding van mevrouw pBone zelf en enkele leden van Concordia Obbicht. PBones zijn plastic trombones waar echt op gespeeld kan worden. Jullie zullen twee liedjes instuderen en deze tijdens het Kerstconcert uitvoeren samen met ons harmonieorkest. Voor groep 3/4 is er op zaterdag 16 december, vóór het Kerstconcert, een generale repetitie, waarschijnlijk om 18.30 uur. De exacte tijd horen jullie nog. Ook deze generale repetitie valt onder de verantwoordelijkheid van Concordia.

Het Kerstconcert is een initiatief van de gezamenlijke muziekverenigingen in Obbicht en zal plaatsvinden op zaterdag 16 december om 19.30 uur in de St.-Willibrorduskerk. Na afloop van dit concert krijgen alle kinderen die hebben deelgenomen een drankje, iets lekkers en een kadobon die woensdag 20 december tijdens een extra muziekworkshop ingeleverd kan worden. Deze middag begint om 14:00 uur en wordt afgesloten met het eten van pannenkoeken. Meer informatie vinden jullie op onze website www.concordiaobbicht.nl en hou onze facebookpagina in de gaten.

We hopen dat alle kinderen van groep 1 t/m 4 hieraan zullen deelnemen. De leden van Concordia Obbicht zien er in ieder geval erg naar uit om samen met hen muziek te maken! Graag horen we via het aanmeldformulier dat de leerlingen hebben gekregen of per e-mail (jeugd@concordiaobbicht.nl) wie er 16 december bij is, en met hoeveel personen. Inleveren van het aanmeldformulier kan bij de leerkracht voor 12 december aanstaande.