Onze activiteiten in maart

De komende weken zal Concordia Obbicht zich op een aantal plaatsen voor het publiek presenteren. Allereerst kunt u het hele korps bewonderen tijdens de Halfvastenstoet in Maaseik op zondag 11 maart. Al jaren is Concordia een graag geziene gast met halfvasten in het Belgische Maasstadje. Ook dit jaar zal alles in het werk worden gesteld om met muziek en show de toeschouwers langs de optochtroute te vermaken.

Op zondag 18 maart zal het harmonieorkest van Concordia en Wèndjkrach 5 vanaf 15.00 uur een concert verzorgen in de St.-Willibrorduskerk in Obbicht. Het harmonieorkest, onder leiding van dirigent Alex Schillings, heeft dit jaar gekozen voor een compleet Engels programma. Zo kunt u onder andere komen luisteren naar Lincolnshire Posy en The Lads of Wamphray, beide werken van Percy Aldridge Grainger. Heel bijzonder in het programma is het Concerto for Bass Trombone and Wind Band van Derek Bourgeois. Solist op bastrombone is Max Hubens. Wèndjkrach 5 sluit aan bij het Engels programma van het harmonieorkest en zal de 4-delige Second Suite van Gustav Holst uitvoeren. De entree voor dit zondagmiddagconcert is gratis. Na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie of een borreltje in onze harmoniezaal.

Het traditionele paasconcert, op paasmaandag 2 april in de harmoniezaal in Obbicht, zal worden verzorgd door de drumband van Harmonie St.-Cecilia Grevenbicht onder leiding van Jelle Overheul en ons slagwerkensemble onder leiding van Etiënne Houben. De drumband van Harmonie St.-Cecilia en het slagwerkensemble van Concordia zijn beide in voorbereiding voor de podiumwedstrijd van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in november van dit jaar in Heel. Daarnaast zal er ook een optreden worden verzorgd door het jeugdslagwerkensemble van Concordia Obbicht onder leiding van Etiënne Houben. Onze jeugdleden zijn namelijk volop in voorbereiding voor deelname aan de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen op zaterdag 21 april in het Schaffelaartheater in Barneveld. De entree voor het paasconcert is gratis.