Vakantie lonkt voor Concordia Obbicht!

Vakantie lonkt voor Concordia Obbicht!

In de voorbije weken is een drietal solisten van Concordia Obbicht nog buitengewoon succesvol geweest op diverse podia. Zo heeft Rico Steffani op zaterdag 16 juni deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen voor slagwerksolisten in Berlicum. In de derde divisie behaalde hij op het onderdeel multipercussion 88,5 punten en nam daarmee de Nederlandse titel mee naar Obbicht. Op zondag 24 juni mochten Joris Van Sloun en Max Hubens deelnemen aan de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen in Voerendaal. In het ochtendprogramma behaalde Joris op kleine trom 86 punten in de vijfde divisie, een mooie eerste prijs! Max moest optreden in het avondprogramma. Op bastrombone behaalde hij maar liefst 92,5 punten in de eerste divisie, een fraaie eerste prijs met lof van de jury.

De eerste editie van Maestro Obbicht was een groot succes! In een zeer goed gevulde Willibrorduskerk hebben de zes maestro’s zich van hun beste kant laten zien. Uiteindelijk was het Nan Logister die namens het Gemengd kerkelijk zangkoor de titel Maestro Obbicht 2018 won en daarvoor de gouden baton kreeg van de jury. Voorafgaande aan de maestro-optredens was er nog een optreden van het samenspelgroepje waarin de jongste muzikale talentjes van Concordia de eerste beginselen van het muzikale samenspel krijgen aangeleerd. Daarna volgde een kort officieel gedeelte waarin alle leerlingen die dit jaar een examen hebben afgelegd hun diploma kregen uitgereikt. In totaal waren dat er maar liefst 21! Voorafgaande aan de prijsuitreiking van Maestro Obbicht 2018 werd er uitvoerig stil gestaan bij het afscheid van Ger Hubens als dirigent van de jeugdharmonie. Na ruim vijftien jaar maakt hij plaats voor een enthousiaste opvolger. In zijn dankwoord gaf Ger aan dat hij ook in de toekomst zeer zeker het wel en wee van de jeugdharmonie zal blijven volgen! In de schaduw van de kerktoren was er vervolgens nog een gezellige nazit.

Met de succesvolle optredens van de diverse solisten de afgelopen weken, een strak uitgevoerde show op de Taptoe Born in Holtum en een zeer succesvolle uitvoering van de eerste Maestro Obbicht gaan we langzaam maar zeker richting de vakantie. De instrumenten gaan voor even in de koffers, maar niet voor lang, want de volgende activiteiten dienen zich weer aan. Zo zal op zaterdag 8 september het harmonieorkest zijn medewerking verlenen aan de tweede editie van een megasingalong op de Markt in Sittard. Samen met musicalster Suzan Seegers en pianist Rob Mennen zal het publiek worden meegenomen op een heerlijke avond vol meezingers. Zorg dat u er ook bij bent op 8 september op de sfeervolle Markt in Sittard. Het programma begint om 20.30 uur en de entree is gratis. Het slagwerkensemble zal na de vakantie de laatste puntjes op de i gaan zetten voor haar deelname aan het podiumconcours van de LBT op zondag 25 november in Heel. Speciaal ter voorbereiding daarop trekken zij zich in het weekend van 14, 15 en 16 september terug op het Domein Bokrijk voor een repetitie- en teambuildingweekend.

Tot slot wil Concordia Obbicht iedereen bedanken die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het welslagen van het afgelopen seizoen. Het is hartverwarmend om steeds weer te mogen ervaren dat velen hun steentje willen bijdragen aan het welzijn en voortbestaan van onze prachtige vereniging. Dat geeft ons veel energie en vertrouwen om koers te zetten richting het jaar 2019, waarin wij ons 125-jarig jubileum op bijzondere wijze gaan vieren! Het hele jaar 2019 zal in het teken staan van dat jubileum met een concentratie van jubileumactiviteiten in de weekenden van 20-22 en 27-29 september 2019.