Slagwerkensemble

“Onder de bezielende leiding van tambour-maîtres (Wil Smits, Herman Wiel, Ralph Gielen, Jonathan Felix) en dirigenten (Wil Smits, Hans Croes en Etienne Houben) weten ze iedere keer weer te vernieuwen en te verrassen, zowel met straatoptredens als tijdens concerten en dat al generaties lang…”

Terugkijkende op ruim 60 jaar drumband, kunnen we stellen dat passie en gedrevenheid in het DNA zit van deze club, in 1956, nu en in alle tussenliggende jaren. Vele festivals en concoursen werden hierdoor gewonnen op provinciaal, landelijk en zelfs wereldniveau.

Lees meer over de historie van het slagwerkensemble

2013

WMC marswedstrijden

Wereldkampioen mars 1st division
2018

LBT Concours

Limburgs Kampioen eerste divisie
2019

KNMO Concours

Nederands Kampioen eerste divisie
2022

WMC slagwerkensemble, concertdivisie

Eerste prijs, met goud en lof van de jury
Vice-wereldkampioen

Dirigent: Etienne Houben

Etienne Houben werd geboren op 9 juni 1982 te Obbicht. Sinds zijn zevende jaar kreeg hij reeds slagwerkles van toenmalig instructeur en oprichter van de drumband Wil Smits en later van Guan Gallardo en Hans Croes. Hij behaalde zijn bachelor DM/UM slagwerk klassiek cum laude aan het conservatorium te Maastricht bij Pieter Jansen en Werner Otten. Etienne is actief als docent en als muzikant is hij werkzaam bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (België). Daarnaast is Etienne als instructeur verbonden aan de drumband van St. Gertrudis uit Sint Geertruid. Tot slot staat Etienne bekend om z’n composities die veelvuldig op concoursen uitgevoerd worden.

Tambour-maître Jonathan Felix

Jonathan maakt al ruim 10 jaar deel uit van het slagwerkensemble en behaalde in 2018 zijn tambour-maîtrediploma. Met deze jonge tambour-maître kan Concordia de komende jaren verder bouwen aan de marsdiscipline in de traditie van voorgangers Smits, Wiel en Gielen.